Renovatie Plesman Hotel Nyenrode

Project: Renovatie Plesman Hotel Nyenrode

Architect: Van Schaik

Categorie: Bedrijven

“Het resultaat overtreft onze verwachtingen”

Onder grote tijdsdruk renoveerde Bouwbedrijf Van Schaik het Plesman Hotel van Nyenrode Business Universiteit. Een uitdagend traject, vooral vanwege de grote tijdsdruk. “De uitstraling en het comfort hebben onze verwachtingen overtroffen”, aldus Manager Housing & Projects Pieter Beun.

Al ruim veertig jaar wordt het hotel bezocht door zakenmensen uit de hele wereld die studeren en verblijven op Nyenrode. Al die tijd kregen de kamers hooguit een likje verf of nieuwe gordijnen. Tijd dus voor een flinke modernisering. Een klus bij uitstek voor renovatiespecialist Van Schaik.

Complete metamorfose

Het werd een complete metamorfose. Alles werd aangepakt: de hotelkamers, de bar-lounge annex ontbijtruimte, de conferentiezaal en de professionele keuken. De bruine badkamers werden vervangen, net als de vloerbedekking en de plafonds. De muren kregen frisse kleuren en er kwam energiezuinige LED-verlichting. Resultaat: een modern, zakelijk en warm interieur.

In slechts 2 maanden tijd

De grootste uitdaging was de planning: de verbouwing moest binnen twee maanden plaatsvinden. Namelijk in juli en augustus, omdat er dan minder opleidingen en dus minder gasten zijn. Beun: “Het hotel moest leeg voordat we aan de renovatie konden beginnen. Op de ochtend dat de interieurbouwer binnenkwam, waren de laatste hotelgasten nog niet eens uitgecheckt; de bedden waren nog warm. Iedereen was al aan het slepen met materialen en haalde de kamers leeg.”

Soepel proces

De keukenleverancier, interieurbouwer, vloerbedekkingleggers gingen snel aan de slag, soms tegelijk. Ook de installatietechnici, schilders en timmermannen werkten er op hetzelfde moment. “Iedereen was zich bewust van het belang van de planning. De werklieden waren heel professioneel en iedereen kon op elkaar rekenen.”

Toch kreeg Pieter het even warm toen alles uit de kamers was gesloopt. Zou het wel goedkomen in zo’n korte tijd? “Maar zelfs onverwachte bouwwerkzaamheden en lastige constructies wist Van Schaik vlot in te passen. We konden snel met elkaar schakelen. Omdat het project zo soepel verliep, wonnen we de race tegen de klok.”

De uitstraling en het comfort hebben onze verwachtingen overtroffen. Zelfs onverwachte bouwwerkzaamheden en lastige constructies wist Van Schaik vlot in te passen. We konden snel met elkaar schakelen. Omdat het project zo soepel verliep, wonnen we de race tegen de klok.Manager Housing & Projects, Pieter Beun
Volgend project:Verbouwing gemeentehuis Gooise Meren