Verbouwing woonzorgcentrum Maarssen

Project: Verbouwing woonzorgcentrum Maarssen

Architect: Burobas

Categorie: Zorg

“Prettige aannemer met veel ervaring in de zorg”

Met het oog op de veranderingen in de zorg, liet woonzorgcentrum Maria Dommer in Maarssendorp in 2016 en 2017 een uitvoerige verbouwing en renovatie uitvoeren. Daarbij werden woonunits aangepast naar gezamenlijke huiskamers. Een klus bij uitstek voor Bouwbedrijf Van Schaik. Want we hebben veel ervaring in de zorg én zijn sterk in totale renovaties.

Woonzorgcentrum Maria Dommer ligt in het centrum van Maarssendorp. Met ruim 175 jaar geschiedenis is het de oudste zorginstelling voor ouderen in Maarssen. In opdracht van de directie maakte Burobas het plan voor de metamorfose van het gebouw. Het doel: een belevingsplein voor ouderen met dementie en 6 huiskamers voor kleinschalig wonen. Dit alles binnen één veilige leefcirkel. Vandaaruit voert een corridor naar de tuinkamer, die grenst aan de buitentuin.

Ervaring in de zorg

Op basis van het interieurplan van Burobas voerde Bouwbedrijf Van Schaik de verbouwing en renovatie uit. BBN Adviseurs fungeerde als coördinator tussen de zorginstelling en de aannemer. Maria Dommer koos onder meer voor Van Schaik vanwege de ervaring in de zorg.

Brandwerende voorzieningen

Eric van den Houten, projectleider Vastgoed bij BBN Adviseurs: “Van Schaik begon met het op orde brengen van de bouwkundige brandwerende voorzieningen. Het bedrijf plaatste de vereiste 60-minuten en 30-minuten brandwerende wanden, de brandwerende plafonds en de brandwerende deuren. Ook bracht Van Schaik een aantal kozijnen op de vereiste 25 mm dikte.”

Huiskamers en belevingstuin

Vervolgens bouwde Van Schaik de bestaande woonkamers om naar de nieuwe huiskamers. Erik: “Van Schaik plaatste nieuwe wanden en plafonds en nieuwe keukens en coördineerde het leggen van de vloerbedekking en het aanbrengen van de verlichting. Het oude atrium werd omgebouwd tot een belevingsplein met prieel en ingericht met bioscoop, Tovertafel en allerlei attributen.”

Goede afstemming, minimale overlast

BBN Adviseurs zat de bouwvergaderingen voor, Van Schaik nam het voortouw in het wekelijkse werkoverleg. Eric: “Goede afstemming was hier extra belangrijk, want de bewoners mochten zo min mogelijk overlast ondervinden van de werkzaamheden. Dat vergde goede afstemming met het woonzorgcentrum en de zorgprofessionals. Van Schaik paste de planning goed aan op de zorg.”

Tevreden opdrachtgever

Eric kijkt terug op een prettige samenwerking. “Van Schaik is een prettige aannemer met veel ervaring in de zorg. Ze denken goed en flexibel mee. Zo was het plan om stenen binnenmuren te plaatsen. Van Schaik adviseerde echter metal-stud-wanden, omdat deze makkelijker zijn te plaatsen en minder kosten. Samen bereikten we dit mooie resultaat. Tot tevredenheid van de opdrachtgever.”

“Van Schaik is een prettige aannemer met veel ervaring in de zorg. Ze denken goed en flexibel mee. Zo was het plan om stenen binnenmuren te plaatsen. Van Schaik adviseerde echter metal-stud-wanden, omdat deze makkelijker zijn te plaatsen en minder kosten. Samen bereikten we dit mooie resultaat. Tot tevredenheid van de opdrachtgever.”Eric van den Houten, projectleider Vastgoed bij BBN Adviseurs
Volgend project:Verbouwing grachtenpand Amsterdam